Monday, July 29, 2013

طرز ساخت ساکی

طریقه ساخت شراب برنج:
4 کیلو انگور سفیده رسیده(در ویتنام از نوعی انگور ریز استفاده می شود که شبیه انگور یاقوتی  سفید و پوست بسیار نازک است)
نیم کیلو برنج کته ای و نیم دونه معطر یا برنج کوجی (koji)
نیم کیلو شکر
دو قاشق غذا خوری اب لیموی تازه ترش
5 گرم مخمر
2.5 لیتر آب فاقد مواد ضد غفونی کننده یا فلوراید(آب چشمه)




طرز تهبه:
برنج را با آب روان سرد شسته تا کاملا تمیز شود و انرا درون صافی ریخته و بگذازید جند ساعت در ان بماند تا آب ها خارج شوند.
برنج را در قابلمه ای ریخته و آب را بطور کامل اضافه میکنیم و 12 ساعت منتظر میمانیم تا خیس بخورد.
و قابلمه را روی شعله گاز قرار داده و وقتی جوش امد به مدت 10 دقیق همراه با به هم زدن مداوم اجازه میدهیم برنج بجوشد.
بعد از روی شعله برنج و محتویات درون ان را برمیداریم و درب قابلمه را میگذاریم تا خنک شود.!!!
مخمر را با دو قاشق شکر و کمی آب هم بزنید تا محلول شود و متنظر بمانید تا فعال شود.!!!
انگور را حبه کرده و با دستکش های یکبار مصرف دانه های ان را کاملا له کنید.(در محل های زاغه نشین چین  انگور را حبه کرده و دانه را درون لگنی می ریزند و با پا له میکنند)
محتویات قابلمه را با استفاده از کیسه متقال یا جوراب زنانه که کیسه متقال بیشتر مورد نظر ما است را بدون هیچ فشاری عصاره گیری کرده و درون ظرف تمیزی می ریزیم.
عصاره برنج را همراه شکر که قبلا توضیح داده ایم درون بشکه ی تخمیر ریخته و مخلوط می کنیم تا حل شود.
انگور له شده را همراه کیسه متقال کاملا عصاره گیری کرده و و به درون بشکه منتقل می کنیم.
مخمر فعال شده را همراه آبلیمو اضافه کرده و بهم میزنیم تا مخلوط شوند.
در محلی با درجه حرارت 25 تا 30 درجه ی سلسیوس (کناره موتور خانه بهترین مکان)به دور از تایش مستقیم خورشید نگه داری میشود..!!!
نیازی به هم زدن ندارد.!!!!
قفل هوا را نصب کنید.!(توضیح میدهم که چیست)
بعد از 15 تا 20 روز که قفل هوا باز ایستاد بگذارید تخمیر ادامه یابد.
با کمک سیفون قسمت بالای شراب که کمی شفاف شده به ظرف تخمیر دوم منتقل کرده و قفل هوا را نصب کنید.
بعد از 1 ماه که شراب کاملا شفاف شده سیفون میکنیم و به شیشه های کوچک می ریزیم و در ان را چوب پنبه می گذاریم و بطور کامل موم مبکنیم و به صورت خوابیده در جایی تارک و خنک قرار میدهیم.(زیره خاک)
و هرچه بیشتر بماند مطبوع تر میشود...
منبع:شراب سرا
(با اندکی تحریف)


1 comment: